9 Nisan 2017 Pazar

Tesla'nın Kayıp Icatları


   Her nekadar günümüzde pek fazla tanınan birisi olmasa da Nikola Tesla saygı duyulması gereken bir bilim adamıdır .Nikola Tesla'nın hayatını incelediğimizde kendisinin hayatında yaşadığı sıkıntıları ve Edison ile arasında geçenleri görüyoruz .Her ne şans ise Nikola Tesla'nın icatları ortadan kaybolmuştur .Nikola Tesla paraya değer vermeden sırf sevdiği için bilim üzerine kendini adayan değerli bir kişiliktir.

                                           Nikola Tesla'nın 5 Kayıp İcadı 

  Ölü Işın ( Death Ray ) 

1930'lu yıllarda ölü ışın adlı bir mekanizma icat ettiğini öne sürmüştür.Bu mekanizma ile birlikte hedeflenmiş yoğun enerji üretebiliyordu ve bu düşman savaş uçaklarının imha edilmesinde kullanılabilirdi.
Ülkelerin savaş içerisine girmesine sebep olacağını düşündüğü için bu icadını kullanıma geçirmemiştir.
teslanın kayıp icatları




Tesla'nın Salınacı

1898 yılında  Tesla elektromagnetik dalgalar yayan bir cihaz icad etti.Bu cihaz ile birlikte bir binaya elektrik verilip bir deprem şoku yaşatılabilirdi.Bazı devletlerin zamanında bunu kullandığı düşünülmektedir.



Bedava Elektrik Sistemi 

Tesla inşa ettiği ücretsiz elektrik kulesi ile birlikte elektriği bedava bir şekilde sağlamayı ve insanlara sunmayı başarmıştır .Bu kule ile birlikte uzak bölgelere kadar elektrik sağlamıştır .




Önceki Yazı
Sonraki Yazı

YAZAR HAKKINDA

0 yorum: