9 Nisan 2017 Pazar

Steve Jobs neden çocuklarının ipad kullanmasına izin vermedi


  • Hiç merak ettiniz mi , iPad , iPhone , Windows gibi teknoloji dünyasını değiştiren , her yıl yeni bir gelişme ile karşımıza çıkan kişilerin çocukları günlerini nasıl geçiriyor ? Çevrelerinde ki her şey teknolojik olmalı , dünyanın en lüks okullarında kitap yerine tablet kullanıyor olmalılar ... 


steve jobs neden çocuklarının ipad oynamasına izin vermedi Günümüzde artık her ebeveyn çocuklarını nasıl yetiştirmesi konusunda araştırma yapar oldu .Televizyonlara çıkıp çocuklara küçük yaşlarda teknolojik aletlerin verilmesinin çocuklarda 'zeka geriliği ' yaptığını belirten uzmanlar bile çocuklarını teknolojinin zararlarından kurtaramadı.

  Teknolojinin gelişmesi ile birlikte , hayat'ın her yönü değişmiş bulunmakta.Hiç farkına varmadan aslında telefona günde 200 kere bakıyoruz .Farkına varmıyoruz çünkü artık hayatımızın bir parçası olan olağan- kabul edilemez bir durum olmaktan çıktı .Öyle ki beynimiz ve vücudumuz bunu sevdi.

Steve Jobs kendi çocuklarının iPad ve ya herhangi bir teknolojik alet ile uzun süre vakit geçirmesine izin vermezdi !

  Bir pazar günü makalesinde , New York Times yazarı olan Nick Bilton Steve Jobs'a ; çocuklarınız iPad'i çok seviyor olmalı , dedi

 Steve Jobs cevapladı :

  Onlar henüz iPad kullanmadılar .Evimizde teknoloji kullanımı sınırlı .

 Özellikle Steve Jobs'ın ünlü olduğu Silicon Vadisinde , mühendisler çocuklarının teknolojiden uzak durmasını sağlıyor ve daha fazlası çocuklarını teknoloji bakımında geri kalmış , köylerdeki okullara gönderiyorlar.Çocuklarının teknoloji ile değil de yeşillik , doğa ile iç içe olacakları , temiz havayı çekecekleri , etrafındaki güzellikleri daha fazla görebilecekleri ortamlarda bulunmasına dikkat ediyorlar .

  Dünyanın en ileri gelenlerinin çocuklarını , bilgisayarın olmadığı , yeşil tahtaların devam ettiği Los Altos 'da bulunan Waldorf adlı okula gönderiyorlar .

3D Robotics firmasının sabihi olan Chris Anderson , teknoloji üzerine çalışanların neden çocuklarını teknolojiden uzak tuttuklarının nedeni için bir açıklama yapmıştır;





   Çocuklarım ve eşim , onları teknolojiden uzak tutmak için aldığım kurallarda ileri gittiği mi düşünüyorlar .Bunun nedeni teknoloji'nin bize verdiği zararı kendi gözlerimle görmüş olmam ve çocuklarımı bu zararlardan korumak istediğimdendir.
  Eğer bugün içerisinde olduğumuz teknolojiye olan aşırı 'bağımlılık' bu şekilde devam edecek olursa muhtemelen bizler dışarıda arkadaşlarla saklambaç oynamanın zevkini en son tadan jenerasyon olacağız .
Teknolojinin bu derece içerisinde olan kişilerin , böyle katı kurallar ile ailelerini teknolojinin zararında uzak tutma çabasını gördük .Dikkat edilmesi gereken şu ki ; biz eğer bu insanların söylediklerini doğru bulup yaptıklarını yaparsak ( teknolojiden uzak durursak) bu insanlar para kazanamaz , işleri biter .Peki neden söylüyorlar bunu ? çünkü gerçekten kimse uygulamayacak , herkes için bir yaşam parçası olan bu hastalıktan kimse kurtulmak istemiyor.

  •   Dünyanın en zengin insanlarından birisi olan Warren Buffet kendisine başarısının sırrı sorulduğu zaman ' günde en az 5 saat kitap okuyun , ama biliyorum yapmayacaksınız ' demiştir.



Önceki Yazı
Sonraki Yazı

YAZAR HAKKINDA

0 yorum: