17 Mart 2017 Cuma

Kalbin Disiplini





     Yaşanılan günün mükemmelliğinde amaçların olsun !

  Teşekkür etmeyi bir problem olarak gören değil , yükseklik olarak gören bir kalp gerçekten önemlidir.

 Teşekkür etmeyi bilen kalp yaşamın hediyesini kabul eder.Hayata ışıl ışıl bakar

Teşekkür etmeyi bilen kalp çevresindekileri mutlu eder ve kendiside mutludur.Onun konuştuklarından çevresi çekmez.

Teşekkür etmeyi bilen kalp kendisi için yapılan iyiliği unutmaz.Her iyilik karşısında şükürlüdür .Kötülüğü ise dünya kısadır der unutur.

Araştırmalar teşekkür etmeyi kendine bir vazife gibi gören kalbin daha iyi attığını ortaya çıkarmıştır.

  Yaşanılanlara karşı minnettar olmak ; eviniz sıcak iken , en sevdiğiniz yemeği yer iken , sevdiğiniz şeyleri yapıyor iken ve birisi size yardım ettiği zaman kolaydır .

Dünya bizim eğlence mekanımız değildir.Dünya ahiretin tarlasıdır demişler.Yaşam güneşi saklayıp koyu bulutları gösterdiği zaman minnettar olmak , teşekkür edebilmek zorlaşıyor .

Asıl nokta ise burası : teşekkür etmemiz gereken bir durum olmadığı halde alçak gönüllülük gösterip teşekkür etmekdir.

Doğru olan şudur ki , yaşamın kötü koşulları altında minnettar olmaya ve bardağın dolu tarafından görmeye daha çok ihtiyaç duyarız.

Peki bu konuda ne yapabiliriz ? 

Uzmanların ileri sürdüğü düşünce , minnettar olmayı bir duygu olarak değilde kalbin alışkanlığı , disiplini olarak kabul etmeliyiz.Kalbi bu yönde disiplin etmek ise bizim durum ne olursa olsun olaylara pozitif bakmamızı sağlar.

Yaşanan her şeyin geçtiğini ve dünyanın kısa olduğunu unutmamak gerekir .Bu düşüncenin bizi hayatı gereksiz üzülmelerle geçirmekten alıkoyacağını düşünüyorum .

Kalp ; güzel düşünceler ile disiplin olur .Yüzyıllar önce kötü insanların iyi düşünceye gelmesi için aç kalmaları sağlanmıştır bu onların nefsini köreltmiştir.Güzel sözler , iyi insanlarla sohbet etmek , kendimize saygı göstermek kalbin disiplinidir.

Önceki Yazı
Sonraki Yazı

YAZAR HAKKINDA

0 yorum: