4 Mart 2017 Cumartesi

Hangi Programlama Dili İle Başlamalıyım?



 Hayatımızda kullandığımız bütün teknolojik aletler bizi şaşırtmıştır.Çünki öyle bir çalışma mekanizması vardır ki akla hayallere bile gelmez .Telefonumuz , bilgisayarımız, klimamız ve diğer teknoloji aletlerinin hepsi içerisinde insanlar tarafında yazılmış kodların makine diline çevrilmiş olması ile çalışan mekanizmaya sahiptirler.Peki ya , bu kadar muhteşem makineler , mekanizmalar ortaya çıkartan dilleri kim öğrenmek istemez .

Hepimizin başına gelmiştir , bir programlama dili öğrenmeden önce hep bir sıkıntı çekmişizdir.Çünki yıllardır okadar çok dil yazılmıştır ki şuan günümüzde kullanılar diller kadar da kullanılmayan eskide kalmış ve firmalar tarafından desteklenmeyen diller vardır .

İşte, bu dillerin ölüyor olması bizi program dili öğrenmeye başlamadan önce çok fazla kişiye sormaya , çok farklı farklı cevaplar almaya ve aklımızda bir karışıklık oluşturmaya neden olmuştur.

Bir program dili seçmeden önce yapmamız gereken ilk şey ; kendimizi sorgulamakdır .Neden bu dili öğrenmek istiyorum sorusunu kendinize sorun ve ilk basamağı bitirmiş olun .

Eğer hangi program hangi işi yapar ; video oyunlar yapmak için hangi programa ihtiyacınız vardır ,robotlar çok cool oluyor robot nasıl programlanır , veya bir site nasıl yapılır .. gibisinden sorularla hangi dili öğrenmeye ihtiyaç duyduğunuzu bulun !

Eğer öğrenci iseniz size okulda öğretilen dili öğrenmek zorunda kalırsınız fakat bu sizi diğer dile vakit ayırmaktan uzak tutmamalıdır.
Ve ya işiniz gereği öğrenmeniz gereken bir dil var ise bu sizi diğer dilleri öğrenmek ve hayallerinizin oyununu yapmakdan geri tutmamalıdır.

Sabırlı iseniz ve birden çok dil öğrenmek istiyor , geleceğinizi programlama ,yazılım üzerinde düşünüyorsanız size tavsiyem ; rağbet gören ve işinize yarayacak dili öğrenmenizdir.Java ile başlamak , sonrasında C ve Phyton dilleri ile ilerlemek ve gittikçe daha ileri dilleri öğrenmek size bu mekanizmanın beyin yapısının nasıl çalıştığını gösterecektir.

Unutmayınız ki , başlamadan yazılımın yani programlama dillerini öğrenmenin sizin için doğru bir seçim olup olmadığını bilemezsiniz .Hatta düşünün ki hiç ihtiyacınız olmadığınızı hissettiğiniz bir dile başladınız ama bu hissi başlamadan tadamazdınız .Her ne olursa olsun en önemli kısım dili seçmek değil , başlamaktır .Çünki öğrendiğiniz dil sizi bir yerlere götürür ve size iş sağlar . Programlama dili öğrenin ve hayatınızın keyfine bakın

 Diğer yazılarıma göz atmanızı ve Ultra Öğrenme , yani Üstün Öğrenme Tekniği ile çok kısa bir sürede bir dil öğrenmenizi tavsiye ederim

Önceki Yazı
Sonraki Yazı

YAZAR HAKKINDA

0 yorum: