16 Mart 2017 Perşembe

Blog Yazmak İçin 10 Önemli Neden



blog yazmak için 10 önemli neden


    Sayfayı kalbinin nefesleri ile doldur ' William Wordsworth
Hayatta çok fazla şey yaptım ama hiçbiri bana ingilizce öğrenmek ve blog yazmak kadar zevk vermedi.Ben bir şeye başlamadan önce sürekli o konu ile ilgili düşünür ve bu uzun süren süreç sonucunda umutsuz olup vazgeçerdim fakat nasıl oldu ise bir gece blog açtım ...Her şey ozaman başladı


  Gerçekten sizin yazdığınız yazıları diğer insanları okuması kadar tatlı bir şey yok.Düşünsene bu zamana kadar okadar internet sitesinde dolaştın işte fırsat senin ki karşında hemde çok kolay.

                   Blog Yazmak İçin Sebepler

   Malesef ki çevremdeki insanlar blog ne? niye açtın ki gibi soruları sormaktan çekinmediler.Arkadaş ben hayatımı gereksiz yere tv izlerken kimse söylemiyordu bunları .

1) Özgüveninizi artırması 
  Ne kadar çok şey yaparsak o kadar kendimize olan güvenimiz artar.Tabi ki bu iş sizin sevdiğiniz ve kamu yararına olursa daha olumlu beklentiler içerisine girebilirsiniz .Dünyada çok ünlü artistlerin , konuşmacıların sitelerinin bile altyapısının blog olduğu görülmüştür.Yani artık site kurma devri yavaş yavaş kapanırken blog açmamak olmazdı.

2) Sevdiğiniz Konular Hakkında Yazarsınız 

Bu sizin hem daha iyi yazmanızı hemde kendi düşüncelerinizi diğer insanlara bildirme fırsatı verir.

3)Daha iyi bir düşünür olursunuz 

Blog yazmak her nekadar istesenizde istemesenizde sizi araştırmaya zorlar .Bu biryandan kelime dağarcığınızın gelişmesini sağlar , kitap okumuyorsanız artık üzülmenize gerek yoktur çünkü zaten internet üzerinden araştırma yapmanız yetiyordur.

  Meşgul olmak ; yaptığınız iş ile ilgili düşünmenizi sağlar bu da size katkı olarak geri döner

4) Kendini Daha İyi Tanımanı Sağlar 

Genel olarak kendimizi hesaba çekme gibi bir alışkanlığımız yok .Her insan yazdığına kendi düşüncesini aktarması ile beraber kendi karakterini de yansıtır.Yazılarınızdan nasıl bir insan olduğunuzu analiz edebilirsiniz.

5)Seçici Olmanızı Sağlar

Dünya bilgi ile ve kat trilyonlarca kitaplarla doludur .Her düşünceye kendimizi kaptırıp gitmememizi engeller .Ne hakkında ve neler yazacağımız konusunda seçici oluruz.

6) Boş Vakitleri Faydalı Bir Şekilde Değerlendirmektir

Düşünsenize yazdığınız yazılar insanların yaralarına merhem oluyor.Bir çocuk sizin sayenizde ödevini yapıyor ...bunların hepsi çok güzel şeyler ve hepsini sen yapıyorsun .

7) Kim olduğuna bakmaz

İster bakkal amca olun ister avukat , yanlış anlamayın .Blog açmak kolay olduğu itibariyle ve herkeste kendi öz düşüncelerine sahip olduğuna göre herkes blog yazabilir.

8)Yeni İnsanlarla Tanışırsın 

Bu blog yazmanın güzel bir getirisidir.Aynı heyecanı diğer bloggerlarda görmek size de blog yazmayı sevdirir.

9) Para Kazanın 

Ben hernekadar herhangi bir gelir elde etmiş olmasamda blog yazarlığından para kazanmak mümkündür.Hatta bir yerde nasıl ev alıyorsunuz blog açın para kazanın diye okumuştum :) 

10)Site Yazmakdan Kolaydır
Site açmak zahmetlidir fakat blog için özel temalar mevcuttur ve hatta ücretsiz bir şekilde ( benim gibi) sadece vaktinizi harcayarak sizlerde google arama sonuçlarında blogunuzu bulundurun



         Unutmayın ki blog yazma sevip sevmeyeceğinizi blog yazmaya başlamadan bilemezsiniz.İşiniz rast gelsin 

Önceki Yazı
Sonraki Yazı

YAZAR HAKKINDA

0 yorum: