10 Şubat 2017 Cuma

Sabretmek gerek bazen...


sabr etmek gerekir mutlu bir hayat için

                      Sabretmek gerek bazen...                 
Hayat'ta istemediğimiz şeylerle karşılaşırız .Hani bazı insanların alışkanlıkları vardır ya , bizde onun için huyu öyle deriz ve fıtrat'ında vardır.Dünya bir eğlence merkezi halinde değil idi, insanlar dünyayı eğlence mekanı haline getirdiler , bazıları ise attığı bombalar ile evleri ağıt mekanı haline getirdi.Yani anlaşılıyor ki dünyayı ne haline getirirsen o oluyor .Bir gerçek varki dünyayı ister 'Eğlence' ister 'Ağıt mekanı' haline getir bir gün bırakacaksın .Sahip olduğumuz bu 3 günlük vakitte ne arzu edersiniz ?Hayat eğlence ile güzel ,fakat herkes tv karşısında çok mutlu güzüksede aslında hiç ama hiçkimse hayatanının hepsini mutlu ve eğlence içerisinde geçirmiyor.Bundan dolayı en iyisi sabırlı olmak.
Kötüye , çirkin kalpliye ,kıskanca , akılsıza katlanmak ve sabırlı olmak .
Sabır en büyük erdemlerdendir. Her şeyin bir olgunlaşma zamanı var. Her şey gelişir. Düşünceler bile zamana ihtiyaç duyar

Sabırlı olmak bir insan için kazançtır , asla kayıp değildir.Cahile laf anlatmak imkansızdır , yalnız akıllı ve terbiyeli bir huysuza bakmak bile bundan kolaydır.Dünyada her çeşit insan vardır .Bundan dolayı sabırlı olmak , mutlu ve daha emin atacağınız bir hayata sürükler , ki sabr mutluluk için şarttır.
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

YAZAR HAKKINDA

0 yorum: