8 Şubat 2017 Çarşamba

İmkansız diye bir şey var mıdır ?



Son zamanlarda alışa gelen bir düşünce var ;Hiçbir şey imkansız değildir.Biz insanlar olarak bunun doğru olduğunu kabul ediyoruz .Doğrusu hayatta ki her şey imkansız değildir ve her şey imkanlı da değildir.İmkansız olan şeylere örnek verince; dün'e dönemeyiz , anne ve babamızın kim olacağını seçemeyiz , gözlerimizin rengini değiştiremeyiz,elimizi şıplattığımız gibi elimize su gelmesini bekleyemeyiz;ki bunları herkes bilir.Bir çoğunun mümkün olmasını isterdik ama eminim ozaman da herkes bu özelliklere sahip olduğu için yine fazlasını isterdik.Tamam bu söylediklerimin hepsi zaten kimsenin yapamadığı ve olağanüstü olarak adlandırdığımız şeyler.Birde şöyle bir durum vardır ki sahip olmadığımız şeylerin imkansız olduğuna inanırız.Örneğin köyde yetişen birisi için ileride büyük bir siyasetçi olacağına inanmayıp , okumayı bırakması gibi.Şunu bilmemiz gerekir ki olağanüstü olarak adlandırılamayan her şey 'mümkün' dür .Sadece kendinize inanın .Bütün alimler, bokser Muhammed Ali , Bruce Lee ve daha fazla bir çok kişi kendinize inanmanın öneminden bahsediyor.Boksör Muhammed Ali Ben en iyisiyim sözü ile ünlüdür.Bir sözünde ise 'ben en iyi olduğuma inanmadan bunu söyledim' demiştir.
Bruce Lee 'İster kabullenin ister kabullenmeyin, içinde bulunduğunuz şartlar tamamen size bağlı. Siz kabullenmedikçe asla yenilgi diye bir şey yoktur.' sözü ile bunu tamamiyle belirtmiştir.


  • Niyetiniz yüzme öğrenmekse, direkt suya dalın. Karada durmaya devam ettiğiniz sürece, hiçbir düşünce size yardım edemez.' 


  • Kolay bir hayat dilemeyin; zor olana dayanabilecek güç isteyin


  • Başkaları tarafından mağlup edilmekte utanılacak bir şey yoktur. Önemli olan yenildiğiniz zaman ‘’Bende eksik olan ne?’’ sorusunu kendinize sorabilmenizdir. Böyle bir tutum izleyen insan umut vaat ediyor demektir.

  • Sonuçta başarılı veya başarısız olmak değildir önemli olan, bunların insanın kalbinde yarattığı etkilerdir. İnsan cesaretini kaybetmediği sürece yenilmiş sayılmaz
  • Yaptığın her şeye fiziksel ya da başka bir şeye her zaman limit koyarsan bu senin yaşamına ve işine sıçrar. Limit yoktur. Sadece ilerleme kaydetmediğin dönemler vardır ve orada kalmamalısın, onların ilerisine geçmelisin.
  • Mutlu ol ama asla yetinme.


  • Eğer yaşamı seviyorsan zamanı boşa harcama. Çünkü hayat zamandan oluşmuştur.

  • Başarısızlıktan korkma. Başarısızlık değil ama düşük hedef suçtur. Büyük girişimler, düşseniz bile (başarısız olsanız bile), muhteşemdir.

  • Bilmek yeterli değildir, uygulamak gerekir. İstemek yeterli değildir, yapmalıyız.

  • Ölümsüzlük anahtarı, önce hatırlanmaya değer bir hayat yaşamaktır.

  • Daha sonra bir taktik oluşturabilirsin. Çok deneyim gerektirir. Zamanla otomatikleşirsin, ne yapacağını düşünmezsin bile hareket kendiliğinden oluşur.

  • Eğer bir konu üzerinde çok düşünürsen onu gerçekleştirecek zamanın kalmaz. Bruce Lee


Ben inanıyorum ki Bruce Lee'nin sözlerini iyice düşünüp hayatını ona göre yönlendiren kişi hayatında çok başarılı olur 

Öncelikle şunu unutmayın ;Siz kendinize inanmıyorsanız diğer insanlar nasıl inansınlar ?
Bir şeyin imkansız olduğunu düşünmeyin, kendinize inanın ve yapmanız gerekeni yapın.Diğer insanlar size güvenmeye bilir ,siz güvenenlerle yola çıkın, hiç kimse yoksa bilin ki yaratıcı sizinle .Her şeyi planlayan odur eğer sizin kaderinizde bir şey varsa olur ama kendinize inanın .İleriyi görme yeteneğimiz olmadığına göre , bir şeyin mümkün olup olmadığını biz belirleyemeyiz.

                 Kendine Değer ver ; sen değer vermezsen kendine kimse veremez.Kendini küçümseme , sen küçümsersen diğer insanların seni küçümsemesi kaçınmaz olur .





Önceki Yazı
Sonraki Yazı

YAZAR HAKKINDA

0 yorum: