19 Şubat 2017 Pazar

Hayallere Ulaştıran İlk Adım
























      Kendinizi tebrik edin , çünkü bir şeye ulaşmak istiyorsanız yapmanız gereken, ilk adımı atmaktır ve bu yazıyı okumak bunun için ilk adımdır..Hayalleriniz var ve daha fazlasına ulaşmak , hayallerinizde ki mevkiye gelmek ,insanlarla birlikte olmak istiyorsunuz.Her yolun sonunu tamamlamamış olabiliriz , başladığımız her şeyi bitirmemiş olabiliriz fakat ne olursa olsun her şeyin bir başlangıcı vardır.Bir şey yapmak istiyorsunuz fakat kendinizi bunun için yeteri kadar güçlü bulamıyor musunuz ? Dünyanın en büyük dağını tırmanmanız gerektiği düşünün. Gerçekten zor bir iş gibi gözüküyor öyle değil mi ? Bu dağ sizin hayallerinize ulaşmanız için almanız gereken yoldur .Eğer hayalleriniz büyük ve sizin şuan ki durumunuzdan çok ilerde ise daha çok ve daha hızlı adım atmanız sizin için iyi olur .Hayallerimiz vardır ama hey şikayet eder dururuz .O yola bile başlamayız.Fakat şöyle bir gerçek vardır ki ;alınan yol ne kadar uzun olursa olsun hepsi sadece  o birer adımın toplamıdır .Yani yapacağımız iş bu kadar basit ; bir adım atmak .Attığınız bu her bir adım sizi zirveye çıkarır .

Düşünün ki merdiven çıkıyorsunuz , kaç merdiven basamağı çıkacağınız sizin enerjinize bağlıdır .İster birer basamak ister ikişer basamak olarak .Fakat unutmayın ki başlamazsanız merdiveni çıkıp , ulaşmak istediğiniz yere ulaşamazsınız .

Randy Pausch adındaki bir profesör son konuşma adlı bir konuşmasında , zaman yönetiminden bahsediyordu .Kendisi bir anısını anlatmıştı ; çocuğuna odasını toplamasını söylemişti fakat çocuğu onun çok uzun süreceğini belirtip yapmak istemedi.Bunun üzerine profesör çocuğuna her şeyi sıra ile söyledi .Yatağı toplamasını söyledi ve çocuk bunu yaptı sonra kıyafetlerini toplamasını söyledi ve çocuk bunu yaptı .Ve sonunda oda toplanmıştı.Peki değişen neydi ? Oda aynı oda , ve toplayan kişininde olağanüstü özellikler olmadığına göre ...Değişen tek şey çocuğun ön yargısı idi.İlk başta yapması gereken işi dünyanın en büyük dağına tırmanmak kadar zor ve kendisini bunun için yetersiz gördü , ikinci seferde ise sadece yapması gerekeni yaptı 'adım attı' .Unutmayın , yavaş yada hızlı , nasıl olursa olsun , iş biter fakat hiç başlamazsanız , bir güçsüz olduğunuzu kabul eder ve sürekli yenilgiler alırsınız .Yapacağınız şeyleri gözünüzde büyütmeyin , hedeflerinize ulaşmak için çalışın .

Buna benzer yazılarımızı okuyun ; Değişim Seninle Başlar  
                                                  Başaracağım Başka Çaresi Yok
                                                  İmkansız diye bir şey var mıdır?
                                                  Başarıya Sürükleyen Alışkanlıklar
                                                   Hayat değiştiren Hikaye

Önceki Yazı
Sonraki Yazı

YAZAR HAKKINDA

0 yorum: