8 Şubat 2017 Çarşamba

Dünya Eğlence Yeri Değildir!


Selamun Aleykum,insanlar yüzyıllardır hatta dünya kurulduğundan beri dünyaya neden geldik , dünya nasıl ve kim tarafından oluşturuldu gibi sorular soruyor .Filozoflar bununla ilgili birçok düşünce ortaya sürmüştür.
Allah bizi neden yarattı;
"Ben, cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım." (Zariyat, 51/56)
İnsan; dünyaya oyun ve eğlence için gelmemiştir.Dünya iş ve kazanç yeridir.Peygamber efendimiz(SAV) dünya ahiretin tarlasıdır duyurmaktadır.
Dünyada ne yapılırsa o biçilir.Dünya sadece kısa bir yolculuktur .Cennet ve Cehennem hayatı ise ebedidir yani sonu yoktur.Allah merhamet eyler ise bizleri affeder ve sonsuz bir şekilde cennete gönderir.Hayatını sadece Allah'ı zikretmekle geçiren , Allah yolunda şehit olan kişi ile eğlence ile geçiren kişinin aynı sonuçları alması beklenemez.Boş vakit fırsat ve ganimettir.
Faydalı iş yapmadan vakit geçirmek, vakti öldürmek olur. Dünyada yapılan her işin, her nefesin hesabı kıyamette muhakkak sorulacaktır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki: 
(Kıyamette, herkes ömrünü ve gençliğini nerede geçirdiğinden, malını nereden kazanıp nereye harcadığından ve ilmi ile amel edip etmediğinden sorguya çekilecektir.) [Tirmizi]

Ömür, ilim, mal ve beden, Allahü teâlânın kullarına verdiği bir sermayedir. Bu sermayeyi Allahü teâlânın bildirdiği yerlerde harcamalıdır. Vakit geçtikten sonra pişmanlığın faydası olmaz. Onun için gençliğin, malın, sağlığın kıymetini bilmeli, dünyada ahireti kazanacak işler yapmalıdır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki: 
(Beş şeyden önce beş şeyin kıymetini bil! İhtiyarlıktan önce gençliğin, hastalıktan önce sağlığın, meşguliyetten önce boş vaktin, fakirlikten önce zenginliğin ve ölümden önce hayatın kıymetini bil!) [Ebu Nuaym]

Dine uymak
Muhammed Masum
 hazretleri buyurdu ki:
(Allahü teâlâ, insanları başıboş bırakmadı. Her istediklerini yapmaya izin vermedi. Nefslerinin arzularına tâbi olmalarını, böylece felaketlere sürüklenmelerini dilemedi. Rahat ve huzur içinde yaşamaları ve sonsuz saadete kavuşmaları için gereken faydalı şeyleri yapmalarını emretti. Zararlı şeyleri yapmalarını yasak etti. 

Önceki Yazı
Sonraki Yazı

YAZAR HAKKINDA

0 yorum: